Ζήτω το QR code!

Όπως πολύ καλά τα εξηγεί ο Μιχάλης σε μια τελεία κάτω από ένα αστέρι, το QR code έχει μέλλον.
Ποιός ο λόγος να κουβαλάς κάρτες και να μοιράζεις δεξια κι αριστερά;
Σε λίγο καιρό όλα τα κινητά θα έχουνε και από ένα QR code reader.
Έχε μαζί σου το QR με όλα τα προσωπικά στοιχεία σου, αστους να στο σκανάρουνε (το QR code καλέ!!) και τέρμα.
Ούτε να κουβαλάς βιβλιαράκια με δεκάδες καρτούλες, ούτε σημειωματάρια, ούτε να κάθεσαι να γράφεις στο κινητό σου, όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα, κλπ κλπ κλπ...ΟΛΑ τα παραπάνω μπορούνε να χωρέσουνε σε ένα κουτάκι 120x120 pixels.

Αυτό το πραγματάκι λοιπόν μας ήρθε από την Ιαπωνία κατά πως λένε και σημαίνει Quick Response. Η αρχική ιδέα που το έβγαλε προς τα έξω (πρέπει να) ήτανε για να μπορείς να δηλώσεις το url του site σου απλά και γρήγορα και τόσο απλά και γρήγορα να μπορούν να μπούνε οι επισκέπτες στο site σου.
Ανοίγεις την κάμερα του κινητού λοιπόν, σημαδεύεις προς το QR code και ευθύς αμέσως το κινητό (το οποίο για να έχει QR reader θα έχει και internet!) σε πάει στη σελίδα που λέει το QR!!

Βέβαια μέσα σε αυτό το μουτζουρωμένο κουτάκι χωράνε πολλά πράματα, μέχρι και κείμενο 250 χαρακτήρων μπορείς να βάλεις. Οπότε η χρησιμότητά του δεν περιορίζεται μόνο στα urls.

Εγώ -ακολουθώντας τα βήματα του Μιχάλη- έφτιαξα ένα QR code με τα στοιχεία μου και θα το κοτσάρω στο blog! Εχει πλάκα!

Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, απλά πάτε εδώ ή εδώ ή εδώ ή τελοσπάντων ψάξτε στο γκούγκλη! Όλα στο πιάτο τα θέλετε!! Αμάν!!

1 σχολιάσανε:

  1. Anel είπε...

    Δεν κατάλαβα τίποτα!!!!!!  

Δημοσίευση σχολίου